Prostovoljstvo

Vzgojni zavod Kranj ima vedno na stežaj odprta vrata za vse, ki bi želeli postati prostovoljci v eni od naših stanovanjskih skupin.

 

Kdo lahko postane prostovoljec?

Prostovoljec lahko postane vsak, ki:

  • … ima željo pomagati otrokom in mladostnikom pri učenju šolske snovi in opravljanju domačih nalog;
  • … želi deliti svoja znanja, veščine in izkušnje preko različnih vsebin in aktivnosti, ki jih pripravi za otroke in mladostnike;
  • želi z otroki in mladostniki koristno preživljati prosti čas: se z njimi družiti, pogovarjati, igrati, ustvarjati, rekreirati, zabavati, …;

Ob tem je pomembno, da vam v preteklosti ni bil izrečen varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja ali obveznega zdravljenja odvisnosti ali prepovedi opravljanja poklica, dela ali dolžnosti, ki je v zvezi s področjem opravljanja prostovoljskega dela. Zoper vas ni smel biti uveden kazenski postopek ali da bi bili pravnomočno obsojeni za kaznivo dejanje zoper življenje in telo, spolno nedotakljivost ali za protipravno pridobitev premoženjske koristi.

 

Kako postati prostovoljec?

Vsak, ki se odloči postati prostovoljec v eni od stanovanjskih skupin Vzgojnega zavoda Kranj, se z namenom uvodnega razgovora preko telefona (04/2315-041) ali elektronske pošte (ravnatelj@vz-kranj.si) obrne na ravnatelja Vzgojnega zavoda. Na uvodnem razgovoru vam bo predstavljena sama ustanova, način dela, seznanili pa vas bomo tudi z vašimi pravicami in dolžnostmi. Kot prostovoljec boste podpisali dogovor o opravljanju prostovoljnega dela.

 

Kaj vam nudimo v zameno?

Vsak prostovoljec bo v času opravljanja prostovoljnega dela v Vzgojnem zavodu Kranj pridobil ogromno novih znanj in izkušenj na področju dela z otroki in mladostniki, ki imajo vedenjske in čustvene težave. Hkrati pa boste nagrajeni tudi z veliko pozitivnimi trenutki, nepozabnimi dogodki, iskrenimi nasmehi, hvaležnimi pogledi, zadovoljnimi obrazi.

Vsak prostovoljec lahko prejme tudi potrdilo o opravljenem prostovoljnem delu.

 

Veselimo se sodelovanja z vami in smo vam hvaležni, da s svojimi doprinosi popestrite naš vsakdan!