Počitniški program, ki smo ga poimenovali Fit mulc, smo letošnje počitnice, zaradi dobrega odziva otrok preteklih počitnic izpeljali drugič. Programa se je udeležilo šest otrok in mladostnikov iz različnih stanovanjskih skupin Vzgojnega zavoda Kranj, pod mentorstvom Saši in Saške (tako so odločili otroci, da so lažje ločili vzgojiteljici z enakim imenom) 😊.

Vsebine programa so bile športno, gibalno, aktivno in sprostitveno naravnane. Tudi tokrat smo izbrali lokacijo ob morju – Seči, ki ponuja izvrstne priložnosti, ki jih potrebuje mulc, ki želi biti in ostati fit.

Prvi dan smo izkoristili vremenske pogoje, za supanje, plavanje  in gimnastično vadbo na plaži. Zvečer smo se zabavali ob spoznavno – družabnih igrah.

Naslednji dan smo se zbudili v deževno jutro, tako da smo dan začeli s pilatesom. Na srečo je dež kmalu prenehal padati, tako da smo se lahko podali na plažo. Morje je bilo kljub rahlemu valovanju vabljivo za plavanje in vodne radosti. Tisti najbolj zagreti so razgibali svoja telesa še na fitnesu na prostem. Aktiven dan smo zaključili s sprehodom do Portoroža, kjer smo si privoščili sladoled in »fotosešen«, saj je bila narava zaradi posebnih vremenskih dejavnikov v ozračju še posebno fotogenična.

Zadnji dan smo bili aktivni tako gibalno kot miselno. Jutranja joga nas je predramila in sprostila. Potem smo izvedli še nekaj gibalno izraznih iger. Dopoldne smo izkoristili tudi za skok v morje,  ki je bil za marsikoga zadnji v letošnjem poletju. Popoldne smo zaposlili možgane z miselnimi igrami v obliki kviza in jih ogreli za začetek novega šolskega leta.

Vsi udeleženci programa smo ob odhodu domov v en glas lahko potrdili le: »Fit mulc je zakon«!

Mentorici: Saša Rozman Berce, Saša Gorenc Košir

Zapisala: Saša Gorenc Košir