Ekipa otrok in mladostnikov iz VZ Kranj se tradicionalno udeleži državnega tekmovanja v smučanju. Tudi tokrat tekmovanje ni potekalo brez Kranjčanov. Dobro pripravljena in tekmovalno razpoložena skupina šestih otrok in mladostnikov iz različnih stanovanjskih skupin VZ Kranj ter dve vzgojiteljici smo se 10. 3. 2022, v zgodnjih jutranjih urah, odpeljali proti mariborskemu Pohorju. Po ogrevalni vožnji in ogledu proge je sledilo tekmovanje v kategoriji fantov in deklet iz osnovnih in srednjih šol ter njihovih spremljevalcev. Proga je bila zahtevna in ledena, a za naše smučarje, to ni bila ovira. Posegli smo po odličnih rezultatih, saj smo na koncu osvojili eno zlato, eno srebrno in dve bronasti medalji ter drugo mesto v ekipni uvrstiti.

Organizatorji so letos poskrbeli še za eno posebnost. Med čakanjem na podelitev odličij, je potekalo še tekmovanje s pležuhi. Tudi v tej disciplini smo dosegli najboljše rezultate.

Kot, da presenečenj še ni bilo dovolj, pa je sledilo še eno –  glasbeno presenečenje. Na prireditev je bil povabljen rapar 6pack Čukur, ki nas je zabaval z raparskimi rimami in poskrbel za sproščeno vzdušje. Najboljšim je podlil tudi priznanja, medalje in pokale.

Dan je bil nepozaben, sončen, nasmejan, tekmovalen, družaben in za nas zelo uspešen (medalj, pokalov in ostalih nagrad je bilo toliko, da smo jih s težavo na smučeh varno odpeljali v dolino. Ponosni smo na naše tekmovalce. Vsem iskreno čestitamo!!!

Obenem pa moramo pohvaliti MD Maribor za vrhunsko organizacijo dogodka!

Mentorici: Jasna Petrovec Zajc in Saša Gorenc Košir

Zapisala: Saša Gorenc Košir