Veseli december.

Praznični mesec.

Mesec druženj, obdarovanj, lepih misli in želja.

Pa je res december vesel za vse?

Žal ne…

Marsikdo je sam, osamljen, bolan, žalosten, … Za marsikoga veseli december ni prav nič vesel.

V Stanovanjski skupini Črnava smo se letos o tem veliko pogovarjali in sklenili, da moramo storiti vse, da vsaj peščici ljudi polepšamo praznike, narišemo nasmeh na obraz. Odločili smo se, da izdelamo mala darilca, drobne pozornosti, ki jih bomo nato odnesli v Dom starejših občanov Preddvor in z njimi razveselili oskrbovance doma.

Nastala so različna darilca: vrečkice s piškoti, kozarčki lepih misli, okrašeni kamenčki z novoletnimi željami, obeski za ključe, starim bunkicam smo dali novo podobo, kuhalnice spremenili v prikupne snežake in jelenčke, …

23. 12. 2021 smo se tako s škatlo darilc podali do Doma starejših občanov Preddvor, kjer smo naše male pozornosti predali starostnikom, jim namenili nekaj spodbudnih besed in lepih želja ter se z njimi na kratko podružili. Bili smo navdušeni nad toplim sprejemom, ki so nam ga pripravili. Ne le, da so se zbrali v avli in nas zavzeto poslušali, kar smo imeli povedati, pač pa so tudi oni za nas pripravili srčen govor in nas “pocrkljali” s sladkimi dobrotami.

Druženje je bilo kratko, a sladko. Pa ne zgolj na račun sladic. Kje pa!

Iz Doma starejših občanov Preddvor smo namreč odšli bogatejši za novo izkušnjo, s posebno toplino v srcu, ker smo zanetili iskrice v očeh oskrbovancev doma ter čudovitim občutkom, da nam je uspelo: tudi zaradi nas, je tokratni veseli december še bolj vesel.

Tudi vam želimo sreče poln veseli december in naj bodo VESELI, ZDRAVI in ZAVODOLJNI prav vsi meseci leta 2022.

SREČNO 2022!

Zapisala: Mateja Oman Komurka