No tako, pa je za nami še en uspešno izpeljan plavalni tečaj! 🙂

Potekal je na Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju, in sicer ob četrtkih med 20. in 21. uro v osmih zaporednih srečanjih. Začel se je 8. 11. 2018 in končal 10. 1. 2019.

Udeleževali so se ga otroci in mladostniki iz SS Škofja Loka, SS Črnava in SS Stražišče. V skupini sta bila dva neplavalca: eden od njiju je na zadnjem srečanju splaval, drugi pa se je prilagodil na vodo, plavati pa še ne zna. Ostali člani skupine so na plavanje hodili zaradi rekreacije in konstruktivnega preživljanja prostega časa.

Srečanja so se vedno začela z ogrevanjem na kopnem, nadaljevala z različnimi štafetnimi in drugimi igrami ter vajami za prilagajanje na vodo. Sledile so različne vaje, s katerimi so plavalci izboljševali plavalno znanje, neplavalca pa sta se učila plavanja. V zadnjem delu so udeleženci imeli prosto. Uporabljali smo različne didaktične pripomočke, ki smo si jih izposodili pri PK Triglav. Na zadnjem srečanju smo preverili in ocenili plavalno znanje vsakega udeleženca, potem pa smo si privoščili vročo čokolado in sladoled, ob čemer so otroci in mladostniki prejeli priznanja za sodelovanje na plavalnem tečaju.

Imeli smo se super in komaj čakamo, da poleti naša nova znanja preizkusimo še v morju! 🙂

Vaditeljici plavanja: Saša Gorenc Košir in Saša Rozman Berce

Zapisala: Saša Rozman Berce