Vsako leto se v okviru dni doživljajske pedagogike odpravimo na motivacijski vikend. Sklenili smo, da je letos pravi čas za Gorenjsko s pridihom Avstrije.

V petek, 12.10.2018, smo se odpravili preko Podkorena do Beljaka, kjer smo si ogledali Opičjo goro. Gre za rezervat, kjer živijo japonski makaki. Rezervat ne bi bil tako poseben, če se po njem opice ne bi prosto sprehajale, nam med ogledom večkrat prekrižale pot, si nas z zanimanjem ogledovale, posedale na ograji ali pa le kak meter stran od nas, zganjale vragolije, … Opičja gora je nastala leta 1996, ko so iz Japonske na to področje naselili 39 makaki opic, sedaj pa jih je v parku že preko 150.

Po ogledu rezervata smo se odpravili še na grad Landskron, s katerega se razprostira super razgled, zanimiv pa je predvsem zaradi arene ujed (krokarji, sokoli, orli, sove, …). Ujede smo si najprej ogledali v kletkah, nato pa smo odšli še na predstavo, kjer so z ujedami prikazali na momente dihjemajočo predstavo.

V poznih popoldanskih urah je sledil povratek v Slovenijo, in sicer v CŠOD Trilobit, kjer smo nato tudi prenočili.

Sobotno dopoldne je bilo zaznamovano s športnimi igrami, čudovito okolico doma pa smo izkoristili tudi za photoshooting. Nastala je serija fotografij odbitih poz. Super smo se zabavali. Naš najpogumnejši član je, da bi bil zmagovalec v odbitih pozah, celo skočil v jezero.

Sobotno popoldne smo izkoristili za pohod do Tamarja in ogled nordijskega centra v Planici.

Motivacijski izlet smo zaključili na najboljši možen način – s super večerjo v kruhkeriji. Mmmmmm, slastno je bilo!

Komaj čakamo našo naslednjo avanturo.

Zapisala: Mateja Oman Komurka