Za otroke in mladostnike iz slovenskih vzgojnih zavodov, mladinskih domov, stanovanjskih skupin, prevzgojnega doma, ZGNL Ljubljana in CIRIUS Kamnik je VIZ Višnja gora organiziral že 22. državno tekmovanje v poznavanju dela in življenja Josipa Jurčiča.

Podali smo se na 10 kilometrov dolg pohod od Muljave do Višnje Gore in vmes premagovali najrazličnejše naloge ter izzive:

  • reševali smo kviz na temo Josipa Jurčiča in njegove povesti Sosedov sin,
  • lovili ribe,
  • prepoznavali različne cvetnice ter njihovo sestavo,
  • streljali z lokom po navodilih čisto pravega viteza.

Naše vrste je zastopala odlično pripravljena ekipa v sestavi samih deklet: Vanessa, Valerija, Irena, Ina, Anja in Ingrid. Pokazale so vse svoje znanje in veščine ter si s tem zelo zasluženo priborile odlično 2. mesto. BRAVO DEKLETA!

Po končanem pohodu je potekalo še tekmovanje Višnja Gora ima talent, kjer se je s pevsko točko predstavila Vanessa in si pripela 3. mesto. VANESSA, ISKRENE ČESTITKE!

Tekmovanji sta bili, tako kot vsako leto, odlično organizirani, za kar gredo vse pohvale VIZ Višnja Gora. Mi smo zelo uživali, se prijetno sprehodili, se zabavali ob izzivih in se zato že sedaj veselimo, da se naslednje leto spet vidimo!

Mentorici: Dejana Todorović in Mateja Oman

Zapisala: Mateja Oman