V četrtek, 16. 3. 2017, je na Krvavcu potekalo Državno prvenstvo v veleslalomu in deskanju za MD, VZ, SS in PD. Tekme se je udeležilo tudi 8 otrok in mladostnikov iz Vzgojnega zavoda Kranj, in sicer pod mentorstvom vzgojiteljic Saša Gorenc Košir in Saše Rozman Berce. Večina se jih je smučati naučila na enem od zimovanj, ki potekajo že vrsto let v okviru naše hiše.
Vreme je bilo krasno, smuči nabrušene, dobre volje na pretek, tekmovalnega duha pa tudi v izobilju. Le trema nam je malo nagajala, zato smo imeli tudi malo trme, bolečin v trebuhu, tresočih rok… Ampak ker močna želja in pozitivna naravnanost premagata vse ovire, je tudi nam uspelo. Končni izkupiček je bila ena zlata, dve srebrni in ena bronasta medalja, zasedli pa smo tudi štiri nehvaležna četrte mesta, med drugim v skupni razvrstitvi. Naša ekipa se je lahko pohvalila tudi z najmlajšo udeleženko tekme. Po razglasitvi rezultatov smo si privoščili še malo prostega smučanja in uživanja na sončku.
Preživeli smo res lep smučarski dan, začinjen s tekmovalnostjo, zdaj pa bomo smučke za nekaj časa postavili v kot in se prepustili spomladanskim radostim.

Pripravili: Saša Rozman Berce, Saša Gorenc Košir