Tudi letos smo ubrali pot pod noge in s pohodom obeležili obletnico rojstva našega največjega pesnika Franceta Prešerna. V petek 2. decembra 2016 smo se ob 5.00 zjutraj zbrali v VIZ Smlednik in krenili na 42 km dolgo pot do Vrbe. Že v Smledniku smo imeli kratko slovesnost, ki nas je pospremila na pot. V Kranju so nas prijazno kot vsakič sprejeli v Pavšlarjevi hiši in Prešernovem muzeju, v Prešernovem gaju pa smo se poklonili pesniku.
Pot smo nadaljevali proti Naklem, Podbrezjam in Posavcu. Na Črnilcu smo imeli kosilu, nato pa se odpravili še na zadnji del poti proti Vrbi. Tempo je bil letos izjemen, saj je glavnina prispela v Vrbo okoli 16.00 ure. Izredno prisrčnega in toplega sprejema smo bili deležni v Prešernovi hiši v Vrbi, kjer smo se pogreli ob lepih besedah in toploti iz peči.Na pohod se je iz naših skupin odpravilo 12 otrok in mladostnikov ter 4 spremljevalci. Na končni cilj so uspešno prišli Irena, Valerija, Nuša, Žiga, Martin, Rok, Tilen in Jernej. Malo pred ciljem sta pod pritiskom bolečin omagala Kevin in Noel, Rebeka in Lea pa sta že v Kranju ugotovili, da tokrat ne bo šlo do konca.
Vseeno je bil pohod izredno lep dogodek, namenjen druženju, spoznavanju krajev ter seveda posvečen življenju in delu Franceta Prešerna.

Hvala VIZ Smlednik za organizacijo in povabilo na pot!

Lahko le še zaključimo: se vidimo naslednjem leto!