Otroci in mladostniki Vzgojnega zavoda Kranj pod mentorstvom Saše Rozman Berce in Mateje Oman smo na Državnem tekmovanju v poznavanju del Josipa Jurčiča maja 2016 zasedli odlično 2. mesto in dobili super skupinsko nagrado – obisk Pustolovskega parka Postojna.  Kar dolgo smo iskali ustrezen termin, se usklajevali in premagovali logistične težave, 23. oktobra 2016 pa nam je končno uspelo unovčiti našo nagrado in se odpraviti v Postojno, v spremstvu vzgojiteljic Saše Rozman Berce in Saše Gorenc Košir.

Pustolovski park ponuja poligone različnih težavnostnih stopenj z zelo različnimi ovirami in na različnih višinah, zato je vsak udeleženec lahko našel ustrezen poligon glede na svojo starost, telesno pripravljenost in strah pred višino. Čeprav so nas varovali plezalni pasovi, so se kolena šibila od strahu ob premagovanju ovir na višini. Najzahtevnejši poligon, ki ga je en udeleženec uspešno premagal, je imel ovire na višini kar 15 metrov. Večina je ob lastni zmagi na enem poligonu že hitela premagovat naslednjega, težjega.

Doživetje je bilo za prav vsakega udeleženca polno adrenalina, premagovanja samega sebe in svojih strahov, pa tudi užitkov, veselja in zadovoljstva. Pustolovščino, ki nas je pošteno zlakotila, smo zaključili še z obiskom picerije. Naša doživetja si vsaj deloma lahko predstavljate skozi spodnje fotografije.

Zapisala: Saša Rozman Berce