Športno društvo SAPPA je letos, od 25.5. do 28.5. 2016, ponovno organiziralo terapevtsko izobraževalni projekt »Jadranje za jutri«.  Od ustanovitve v letu 2009, ko se je 14 članov odločilo, da bodo popularizirali aktivni način preživljanja prostega časa in zdravega načina življenja, so k tej ideji dodali še humanitarno noto in nastal je 4-dnevni projekt, ki so ga letos izvedli že sedmič. Namenjen je otrokom z motnjami v telesnem in duševnem razvoju (otrokom s posebnimi potrebami). V projekt se vključujejo tako ustanove za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami kot tudi ustanove za invalide in pa slepo ter slabovidno mladino.

VZ Kranj je že dolgoletni udeleženec tega projekta. Iz naše ustanove se je letos jadranja udeležilo 6 otrok, dva spremljevalca in skipperja Joža in Franček. Skupaj smo preživeli 4 nepozabne dni na 14-metrski jadrnici ob prekrasnem vremenu, od Marine Veruda do Brionskih otokov, okoli svetilnika Porer do Premanturskega zaliva.

Prav gotovo bodo vse udeležence spomini na ta doživetja še dolgo spremljala, kajti  »Spomini so kot iskre, ki pod pepelom tlijo, a ko jih razgrneš, vedno znova zažarijo. (J.W. Goethe)«

Fotografije govorijo svojo zgodbo.

Mentorici: Katarina Sekne in Mojca Goriup

Zapisala: Mojca Goriup