Program Mednarodno priznanje za mlade – MEPI je univerzalen, svetovno priznani mladinski program, ki mladim med 14. in 25. letom omogoča, da v svojem prostem času, v okviru neformalnega učenja, z aktivno udeležbo na različnih področjih (prostovoljstvo, veščine, šport in odprava), odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Tako mlade spodbuja k vsestranskemu razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne ljudi, pripravljene na izzive življenja.

Vsako leto se za sodelovanje v programu MEPI odloča veliko število mladostnikov širom Slovenije in tudi naši mladostniki pri tem postajajo vse bolj pogumni. Še več! Lahko se pohvalimo, da smo v letošnjem letu do bronastega MEPI priznanja pospremili našega Tima. Tim je tako postal ne le dobitnik brona, pač pa tudi prvi mepijevec v vrstah Vzgojnega zavoda Kranj! 🙂

Slavnostna podelitev bronastih in srebrnih priznanj za mepijevce iz Kranja in okolice je potekala v četrtek, 10. 12. 2015, ob 17. uri na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju. Poleg Tima je bronasto priznanje prejelo še 40 mladostnikov, 23 mladostnikov pa je prejelo srebrno priznanje. Slavnostna govorca na prireditvi sta bila direktorica Zavoda MEPI Andreja Anžur Černič in župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar, ki sta dobitnikom priznanj čestitala in povedala, kako zelo cenita njihove dosežke in jih motivirala, da vztrajajo do zlatega priznanja.

Čestitkam direktorice zavoda MEPI in župana Mestne občine Kranj pa se seveda pridružujemo tudi vsi otroci, mladostniki in zaposleni v Vzgojnem zavodu Kranj.

Tim, iskrene čestitke ob uspešno opravljeni prvi stopnji MEPI programa in pridobljenem bronastem priznanju! Želimo ti, da uspešno prehodiš tudi srebrno in zlato MEPI pot ter ob tem pridobiš čim več novih znanj, izkušenj, spretnosti, poznanstev, prijateljstev in nenazadnje tudi lepih spominov. Bron je osvojen, sedaj pa pogumno naprej! 😉

Mentorica: Mateja Oman