V sredo, 2.12.2015, se je skupina iz Vzgojnega zavoda Kranj odzvala na vabilo organizatorjev tradicionalnega pohoda v Vrbo, VIZ Smlednik. Slednji so že 17. leto zapored organizirali pohod v spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna.

Iz VZ Kranj se je pohoda udeležilo 18 otrok, mladostnic in mladostnikov in 7 spremljevalk in spremljevalcev. Vsa pohvala Martinu, Denisu, Žigu, Timu, Roku, Gregorju, Hani, Sandiju, Tilnu, Rebeki, Markotu, Marku, Izidorju, Ireni, Valeriji, Nuši, Niku in Aleksandru ter Petri, Mateji, Saši, Maji, Adrijani in Tini za prehojeno pot, po ocenah organizatorjev dolgo 42 km med Smlednikom in Vrbo. V Kranju, Prešernovem mestu, smo se ustavili pred spomenikom pri Prešernovem gledališču, v galeriji lavreatov – Prešernovih nagrajencev, v Prešernovi rojstni hiši, v stavbi Občine Kranj, kjer so nas sprejeli v Uradu župana MO Kranj in v Prešernovem gaju ob spomeniku, kjer je pesnik pokopan.

Pot nas je naprej vodila mimo Nakla, Bistrice in Podbrezij do Črnivca, kjer smo imeli kosilo. Od tam je potekal še zaključek poti do Prešernove rojstne hiše v Vrbi, kjer so nam organizatorji skupaj z županom Žirovnice pripravili izreden sprejem. Prispeli smo v času, ko se je že nočilo, tako, da je smo pot začeli in končali v objemu noči.

Še enkrat bi rad pohvalil in se zahvalil vsem udeležencem pohoda v Vrbo in seveda organizatorjem. Vso pot naj bi prehodilo 74 pohodnikov, s tistimi, ki so se priključevali med potjo, pa nas je na cilj prispelo 82 pohodnikov. Poleg udeležencev iz VIZ Smlednik in VZ Kranj so z nami hodili še udeleženci dijaškega doma s spremljevalcem, direktorica Zavoda za turizem Žirovnica. V Kranju se nam je pridružila skupina iz OŠ Franceta Prešerna Kranj, v Žirovnici pa še skupina iz OŠ Franceta Prešerna Žirovnica.

Prispevek o pohodu si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-slovenska-kronika/174374790

Zapisal: Andrej Gregorač