V začetku oktobra se je Stanovanjska skupina Črnava priključila mreži Unicefovih Varnih točk in je s tem postala druga Varna točka v občini Preddvor.
Varne točke so sicer različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri, trgovine, celo vulkanizerski servisi in podobno, v katerih so prisotni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Otroci se namreč lahko znajdejo v najrazličnejših težavah: pogosto jih ogrožajo vrstniki, so v stiski zaradi pritiskov v šoli, so se izgubili, ne morejo priti domov ali v stik s starši in ne vedo, h komu bi se obrnili po pomoč.
Od sedaj naprej bomo tako tudi Črnavci nudili pomoč, pogovore, nasvete in usmerjanje vsem otrokom ter mladostnikom iz Preddvora in okolice. Na to, da smo postali Varna točka, opozarja tudi posebna nalepka (smejoča se hišica) na naših vratih.
Zato dragi otroci in mladostniki: ko boste želeli s kom podeliti svoje dobre ali slabe trenutke, se nekomu zaupati, rešiti kakšno težavo ali stisko, …, črnavska vrata so vam vedno odprta!