Pomladanskega doživljajskega tabora, ki je potekal od 19. – 21.4. 2013, na Hrvaškem blizu Pazina, se je udeležilo 12 naših mladostnikov. Kako smo se imeli, si lahko preberete in ogledate na fotografijah spodaj.
Vrnili smo se s tabora preživetja v divjini. Vsi več oz manj celi. Nekateri so se kvalitetno porezali, drugi ostali brez hlač, bili smo premočeni, zelo zelo nas je zeblo in v želodcih nam je krulilo. Smejali smo se in jokali.
Spoznali smo dva najboljša prijatelja preživetja: OGENJ in NOŽ. S pomočjo Borisa in Vlada smo skušali naše možgane preklopiti v “survivel mode” in razmišljati zdaj za kasneje. Učili smo se poiskati in prenašati vodo, orientirati, zakuriti, uporabljati vrv in nož, narediti zatočišče, si poiskati hrano in izdelati pasti za manjše živali, narediti signalni vozel, delovati timsko in kot skupina. Učili smo se prepoznavati sledi in zakrivati lastne.
In še nekaj, kar je v današnjih časih redkost, ves tabor je bi BREZPLAČEN. Ja, Boris in Vlado sta vzela 3 dni svojega časa, da sta nam pokazala, kako lahko sodelujemo z naravo. Kljub moji optimistični naravi, me vedno uspejo preseneti ljudje, ki so pripravljeni deliti svoje znanje in čas zaradi znanja samega in zato, ker jim preprosto ni vseeno, kaj se z današnjo družbo dogaja. Brez narave smo nič….Torej upanje ostaja, da vse pa vendarle še nismo zavozili.
Croatian Outdoor Survival School © – Hrvatski Školi Preživljavanja, Borisu in Vladu iskrena hvala v imenu nas vseh!!!!!

Mentorica: Katarina Sekne
Zapisala: Katarina Sekne